Aktivnost

 • BlindDog posted an update in the group

  Caffe bar "Kod Nespremnog" 3 godine, 10 mjeseci

  Pozdrav grupi. Ja sam iz Slavonije, iz Našica. Nisam neki veliki prepper već onako, u začetcima. Stari konj od 49 godina koji je prošao puno toga i vidim kamo sve ovo ide. Ne pravim skloništa i velike zalihe hrane, vode, lijekova i opreme jer za sve to mi jednostavno nedostaje love. Imam studenta, nezaposleno dijete i suprugu koja radi na pola radnog vremena pa sva lova ode na život, za preparaciju ne ostane ništa. Ako uspijem nešto hrane kupiti i ostaviti sa strane, to je uspjeh. Oprema se obično koristi već postojeća iz mlađih dana, ostaci od ratovanja ili nešto sitno kupim koje će imati i trenutnu upotrebu i uoptrebu za slučaj SHTF. Toliko za sada. Pozdrav iz Našica

  • Bez brige ima nas još koji recikliraju iz davnih vremena 🙂
   Primjer, za zračnu pušku sam skupljao oko 5 mjeseci… a za druge stvari sam morao malo “oslabiti” marendu 🙂
   Mislim da to ipak daje dodatnu draž i iskustvo cujeloj priči… jednog dana kad se nađemo na pivi imati ćemo o čemu pričati umjesto samo “uplatio sam i stiglo mi je za dva dana”

   • Najbitnije je ono kaj je u glavi 🙂

    • Tako je to sam nedavno komentirao, da je to bitnije od zarmišljanjao tečajevima preživljavanja, jer on to svakodnevno radi na svoj način. Ima mije poštovanje. BlindDog dali si već skupljao žireve od hrasta i bukve? jer to u tvojoj okolici svake godine šumarije odkupljaju i plačaju u kešu.

     • J za to nemam vremena ali su mi djeca išla sakupljati žireve. I prije su to HŠ lijepo plaćale. Ne zanm kakva je sad situacija.